Tisdagen den 24 maj.
Det började med tält 1939 i Askimsviken. Tio år senare fick man sätta upp masonithyddor som revs varje höst. 1955 gavs varje medlem en fast plats att bygga sitt lilla hus på. Nu finns det 545 kolonistugor i GFA, Göteborgs Fritidsförening Askim.

Vi träffas den 24 maj kl 13.45 vid Frölunda Torgs busstation (en trappa upp från spårvagnshållplatser) för att 14.00 ta buss 93 mot Hults by. Efter bara några minuter hoppar vi av och går en kort sträcka till entrén för Lisebergs camping.

Här möter koloniområdets ordförande Reine Emanuelsson oss. Vi går runt bland kolonistugorna i området, stannar till vid Festplatsen som är en riktig nostalgipärla, passerar badplatsen, den lilla småbåtshamnen och kommer till området på andra sidan udden och stugan E28.

Här bjuds vi på korv med bröd och någon öl (stark och alkoholfri kommer att finnas) i trädgården. Buss tillbaka går två gånger i timmen till Frölunda Torg.

Ni behöver bara anmäla deltagande senast två dagar före så vi vet hur mycket vi ska köpa. Och eftersom detta är en utomhusaktivitet ställs den in vid eventuellt skitväder och flyttas fram några dagar om SMHI lovar bättre prognos. Detta meddelar vi senast två dagar före. Vi hoppas på det bästa.

Anmälan per sms eller mail senast 22 maj till 076-7701669 eller anki.raun@gmail.com

PS. Om ni absolut måste åka bil finns några p-platser nära entrén till Lisebergs camping. Bara mobilbetalning. Vi möts där cirka 14.20. DS.