Sugen på Berlin?

Vår systerförening i Skåne ordnar en bussresa till Berlin och har erbjudit oss att hänga med. Resan sträcker sig från 6 till och med 9 december och går med buss från Malmö via Gedser-Rostock och vidare till Berlin. Priset är lite beroende av hur många som anmäler sig, men verkar bli max 4500 kr. Då ingår förutom resa, boende och frukostar även en trerätters middag med dryck.
Vill du veta mer och eventuellt anmäla dig kontakta christina.gustafson@telia.com. Men det är ganska bråttom med anmälan, ”så snart som möjligt, men senast 15 oktober” har de sagt.

Även här i Västsverige planerar vi höstens program. Exakta datum är ännu inte klart, men på agendan finns en pubafton med quiz (inget musikquiz utan allmänna frågor om allt möjligt). Troligen på The Flying Barrel på Kristinelundsgatan och troligen 20 oktober. Vi har också tänkt oss en subventionerad jullunch på MS Marieholm nere vid Operan. Trolig datum för den är 8 december. Och så jobbar vi på att få Kristian Wedel att komma och prata om sin 400-årsbok någon gång i november.
Vi hoppas att ni är sugna på lite aktiviteter igen och hör av oss så fort vi har mer exakta besked.
VJS styrelse

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Onsdagen den 9 juni kl 12
Besök på Botaniska

Vill vi, kan vi, törs vi…
...så sjöng vi som höll på med kvinnokamp på 70-talet. Men nu handlar det inte om det utan om att de flesta av oss nu är vaccinerade och börjar våga umgås med (och som) folk igen.

Så nu vill vi i VJS göra en liten mjukstart – onsdag den 9 juni tänkte vi att vi träffas utanför grindarna till Botaniska kl 12.00 och tar en gemensam promenad i blomsterhaven. Den som inte orkar vandra runt kan i stället gå direkt till restaurangen där vi som promenerat tänker landa runt kl 13.00 för lunch eller fika.

Så vad säger ni – längtar ni också efter lite mänsklig kontakt och vill ni, kan ni, törs ni? Vi i styrelsen hoppas att svaret är JA!(PS: som ni förstår vet vi ju inget om vädret då och skulle det storma, hagla eller komma in driv-is får vi förstås ställa in).

Onsdagen den 15 september kl 12
Besök på Pilane Skulpturpark

Onsdagen 15 september kl 12 kommer VJS att samlas utanför entrén till Pilane skulpturpark på Tjörn. Där tas vi emot av parkens skapare och vår medlem, Peter Lennby. Vi får fri entré och fika och Peter har lovat berätta för oss varför han övergav journalistiken för att istället bygga upp det som i dag är Pilane en skulpturpark dit internationellt välkända skulptörer vallfärdar för att ställa ut sina verk i Sverige. Många återkommer år efter år. 

För att vi ska kunna genomföra besöket krävs att ni medlemmar ställer upp. Dels genom att anmäla er, dels genom att berätta om ni kan tänka er att ge utrymme i er bil för de medlemmar som inte har bil. Tyvärr är det förenat med mycket stora svårigheter att ta sig till Pilane med någon form av kollektivtrafik. Och VJS har inte möjlighet att hyra buss, det är lite för dyrt.

Anmäl om ni ska följa med och om ni har plats i bilen (samåkning). Senast 1 september ska ni ha anmält deltagande och ev passagerarplats för att jag ska ha chans organisera besöket.

Ni anmäler på följande sätt:
SMS till 0702 – 48 47 62 (glöm inte ange namn o e-post)
Mejla till leif.montell@telia.com (glöm inte ange namn o telnr)

 

Pubkväll med quiz

ONSDAG 20 OKTOBER KL.18.30

Vi börjar med en pubkväll med quiz. Quizet innehåller ett par sportfrågor, ett par musikfrågor men mest s k allmänbildningsfrågor. Och vi tävlar i lag, som vi sätter ihop på plats.

Plats för pubkvällen är The Flying Barrel (Tunnan i folkmun) på Kristinelundsgatan 3. Eftersom där inte finns obegränsat med plats måste du anmäla att du vill komma – och som vanligt är det först till kvarn som gäller. För pubens planering vill vi gärna veta om du vill äta här också (på menyn finns hamburgare, fish and chips, kamben och lite annat smått och gott. Det mesta tycks kosta 159 kr).

Anmälan gör du per mail eller sms till Carin Linnér, 0708 – 63 90 17 eller carin.linner@gmail.com. Senast söndagen den 17 oktober måste vi ha anmälan.

 

Fira 400 år med Wedel

TORSDAG 11 NOVEMBER KL 13.00

Göteborgskännaren Kristian Wedel från G-P berättar om hur han burit sig åt för att från över en dryg miljon bilder välja ut 400 att visa i den stora boken om stadens firande. Det finns ganska få bilder från barnarbete, men för oss väljer Kristian att berätta mer om en av dem.

Vi bjuder också på fika. För att vi ska veta hur mycket fikabröd vi ska köpa måste vi ha din anmälan senast den 5 november.

Anmälan skickas till eva.heyman.text@gmail.com eller 0705 – 62 45 94.

OBS! Hörselskadades förening som vi brukar hyra in oss hos har flyttat från Kungsgatan och finns numera i Haga församlingshus. Och vi flyttar med. Mötet hålls alltså i Haga församlingshus på Haga kyrkogata 30 (hörnet mot Sprängkullsgatan). Inne på gården väljer du trapphuset direkt till höger. En samlingssal finns en halvtrappa upp. Närmaste hållplats är Hagakyrkan.

 

Njut årets julbord med VJS

ONSDAG 8 DECEMBER KL. 14.00

I år tänker VJS slå på stort och ordnar julbordslunch ombord på S/S Marieholm, en gång i tiden flottans stabsfartyg, i dag flytande restaurang. Båten ligger förtöjd bakom Göteborgsoperan, granne med Kajskjul 8 och Maritiman.

Det bjuds ett traditionellt julbord med betoning på fisk och vilt, anpassat efter tidpunkten (lunch). Vi har bokat in oss i fartygets matsal med plats för 50 personer.

Priset för julbordslunchen är 375 kr, och VJS har beslutat subventionera för medlemmar med 175 kr. Detta innebär att:
VJS-medlem betalar 200 kr
Icke-VJS-medlem (maka, make, sambo, vän) betalar 375 kr
I priset ingår bordsdryck (öl, vatten, läsk) samt en välkomstglögg. Vill man ha starkare dryck betalas detta separat

Under lunchen kommer vi att få en intressant genomgång av S/S Marieholms historia.

Anmäl till Leif Montell
mejl: leif.montell@telia.com
eller sms: 0702 – 48 47 62.

Senast 17 november vill vi ha er anmälan som också är sista dag för inbetalning av julbordsavgiften.
Betalar gör ni antingen till vårt
Bankgiro: 486–8709
Swish 123 070 1912
Skriv JULBORD, ditt namn och för hur många du betalar

Välkommen!!