ONSDAG 15 AUGUSTI 12.30 eller 12.42
Vi tar badbåten norrut

(Båt från Stenpiren 12.30 eller från Eriksberg 12.42)
Vi startar höstprogrammet lite anspråkslöst med att helt enkelt åka sommarens båtnyhet, Kungsö, från Stenpiren till Hönö Klåva. Resan tar en timme och kostar 75 kr enkel väg. Ombord finns cafeteria, som även har lättare lunchrätter. Väl på Hönö har man nära till bad från klippor eller strand, eller man kan hyra cykel och ta en rundtur. Och det finns också gott om matställen, närmast ligger Trubaduren och Tullhuset. Båten går tillbaka till stan 17.15 och 19.45, men det går också bussar ungefär en gång i halvtimmen. Egentligen behövs ingen anmälan, men hör gärna av dig till Carin Linnér innan, så vi får ett hum om hur stort intresset är.

Telefon 0708–639017 eller carin.linner@gmail.com

 

ONSDAG 19 SEPTEMBER kl 11:10
Lilla Ön i Säveån, Floda

Elvis eller Tommy? Elvis, förstås!
Visste ni att det finns ett Elvis-museum i Floda? Som dessutom bjuder på både Elvisprylar, film, mat och levande musik? Det måste vi ju bara besöka!
Kent Eikeland möter upp på Floda central kl: 11:10 ─ enklast är att ta Alingsåspendeln från Göteborgs central 10:40. Ett par hundra meters promenad bort guidar Ulf Nilsson oss runt i det lilla Elvismuseet. På Öns biograf blir det filmvisning ─ naturligtvis med Elvis i huvudrollen. Därefter intar vi en hamburgertallrik på Lilla Öns kafé till ackompanjemang av delar av The Cadillac Band. Sammanlagt blir det två konserter på vardera 20-25 minuter med bland andra den amerikanske basisten Jerry Sheff ─ som turnerade med Elvis Presley i sju år ─ Janne Lucas Persson och Ulf Nilsson.
Anmälan senast den 16 september till kent.eikeland@gmail.com
Kostnad 100 kr för medlem och 150 kr för medföljande gäst. Avgiften sättes in på VJS bankgiro 486–8709 senast 16 september.

 

7 – 11 OKTOBER
Vi reser till Kroatien

I slutet av maj gick vi ut med ett separat utskick om hösten resa till Makarska, Split och Mostar. Som vanligt tog det bara ett par dygn innan de 25 platserna gått åt. MEN ─  saker kan inträffa och folk få förhinder ─ därför har vi en reservlista. Till enkelrummen finns det redan några på den listan, men inte till dubbelrummen. Så välkommen att anmäla ditt intresse till carin.linner@gmail.com. Kanske har du tur och får hänga med.

 

TORSDAG 18 OKTOBER KL 13.00
Hörselskadades förening, Kungsgatan 28

Paret som lever för mord.
1971 startade Deckarakademin för att bland annat ge ut antologier om kriminalgenren och varje år dela ut prestigefyllda priser. Kulturförvaltningens förra kommunikationschef Bibbi Wopenka, som numera leder akademin, och förre GT-journalisten Johan Wopenka är mångåriga ledamöter, vilket deras bokligt belamrade hem vittnar om. 
För oss berättar Bibbi och Johan bloddrypande om akademins historia, dess mördande ledamöter (bl a Ulla Trenter, Sjöwall/Wahlöö) och grymma pristagare, såsom Leif GW, Jan Guillou och Henning Mankell, för att bara nämna några.
Anmälan senast 11 oktober till Anki Raun, anki.raun@gmail.com eller 0767–701669

 

ONSDAG 7 NOVEMBER KL 11.45 (OBS! Ny tid)
Fantastisk 3-rätters och guidning nya Älvstaden.

Ester Mosessons gymnasium, Lärdomsgatan 5, Lindholmen, Hisingen
Förra höstens kulinariska succé är åter. Vi ses kl 12 på Restaurang Ester för att avnjuta en 3-rätters lunch för 90 kronor (betalas på plats) där det erbjuds kött, fisk och vegetariskt alternativ. Gymnasiet ligger något kvarter från Älvsnabbens tilläggsplats. Lika bra går det att ta buss 16 eller elbuss 55.
Efter lunchen går vi cirka 200 meter till Älvrummets nya utställningslokal på Lindholmen. Här får vi en gratis guidad visning vid den fantastiska modellen där man ser allt som är på gång i Göteborg.
I år har vi bokat restaurangens alla 45 platser. Men återigen ─  först till kvarn gäller.  Anmälan senast 1 november till Anki Raun, 0767–701669 eller anki.raun@gmail.com

 

TORSDAG 6 DECEMBER KL. 18.00
Hörselskadades föreningslokal, Kungsgatan 28, Göteborg

Ingen jul utan VJS-fest.
Att det blir jul även utan snö får vi bevisat år efter år. Men blir det jul utan en VJS-julfest? Vi vågar inte chansa utan följer våra traditioner med julmat, trevlig samvaro och hemlig tomte. Och trots att Sixten gått i pension har han lovat laga maten även i år!
Vill du vara med tar du med en julklapp för runt 50 kr och, om du vill, egen snaps/öl. Priset för festen är 225 kr för medlemmar och 250 för medföljande. Pengarna sätts in på VJS bankgiro 486–8709.
Antalet platser är begränsat, så först till kvarn gäller.
Anmälan senast 3 december till Eva Heyman 0705–624594 eller eva.heyman.text@gmail.com


……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Lunchträffar på Berzelis bar

Höstens LUNCH MÅNDAGAR kl 13: 3 september, 1 oktober, 5 november, 3 december

RAGGMUNK OCH FLÄSK har blivit en storfavorit på våra “månadsluncher”. Men det finns en hel del annat gott att välja på också. Så vi fortsätter med att träffas på Restaurang Berzelius i hörnet av Södra Vägen/Berzeliigatan en gång i månaden. Du behöver inte anmäla dig i förväg utan det är bara att slinka in när det passar dig.
Aktuell meny finns på www.berzeliusbar.se
Eventuella frågor: Carin Linnér 0708 – 63 90 17 eller carin.linner@gmail.com