Kära VJS-medlemmar!

I dagarna är det precis ett år sedan vi insåg att vi var tvungna att ställa in vårt fysiska årsmöte och istället hålla det digitalt.

Att vi skulle sitta i samma sits ett år senare fanns inte ens i vår vildaste fantasi då. Det har varit ett tufft år för oss alla. Några av er kanske till och med drabbats av covid 19 själva eller hos någon i er närhet. De flesta av oss har tärts av instängdheten, bristen på rörelsefrihet och många kanske också av att klassas in i gruppen ”våra sköra gamla”.

Visst har några av oss försökt fylla tiden med bra saker – tagit upp en ny eller gammal hobby, läst en massa böcker man inte hunnit förr, upptäckt bra tv-program man missat tidigare säsonger, hittat nya smultronstigar att vandra… Men inget av det där kan ju ersätta det vi behöver allra mest – mänsklig kontakt.

Nu finns det väl ändå ett litet ljus i tunneln med vaccinen (min vårdcentral är nästan klara med fas ett), men trots det kan vi ju inte hålla något årsmöte i stadgeenlig tid i år heller. Men vi har inte gett upp! Kanske kan vi ha ett årsmöte utomhus någon gång på försommaren eller som vanligt inomhus i höst.

Tills dess ”fryser” vi sakernas tillstånd, d v s alla förtroendevalda kvarstår på sina poster tills vi kan hålla årsmötet. Men en verksamhetsberättelse och ett bokslut för 2020 har vi gjort. Det kan du läsa om här på vår hemsida under fliken Styrelsen. Så det är väl bara att säga som folkhälsomyndigheten: håll i och håll ut, så ses vi förhoppningsvis snart!

Carin Linnér
Ordförande VJS