Hej alla kära VJS-medlemmar!

Vad härligt det är att kunna se tillbaka på ett år där pandemin inte längre höll oss i ett järngrepp och vi äntligen kunde bjuda på lite aktiviteter och börja umgås igen. Så roligt och, tror jag, viktigt att hitta tillbaka till det sociala livet. Vi har haft besök av flera författare, vi har fått en massa ny kunskap när vi gästade Alltinget på Världskulturmuseet. Vi har fått höra om journalisters villkor i Ukraina och till sist krönte vi året med ett härligt julbord.

Nu har styrelsen precis börjat med förberedelserna inför nästa års verksamhet. För att börja med en ”icke-aktivitet”: vi har beslutat skippa den tänkta resan till Uddevalla. Vi har pejlat runt lite på våra senaste träffar, bland annat jullunchen, och konstaterat att intresset för den resan är väldigt lågt. Annat som vi funderar på att bjuda på under våren:

  • Ett samarrangemang med Mediehistoriska föreningen med Anders Malmsten som skrivit boken Press stopp om dagspressens omvälvning i början av 2000-talet.
  • Mikael Hermansson har också skrivit en bok: Är det nån vits med Göteborg? Han skulle kommit till jullunchen men blev sjuk då. Vi hoppas på honom till årsmötet.
  • Vi undersöker om vi kan få en guidad bakom-kulisserna-tur på Liseberg nån dag när det är stängt för allmänheten.
  • Ytterligare en ”bakom kulisserna”, den här gången på Operan, finns också i tankarna.
  • Och så fyller vi som sagt 50 år nästa år. Någon form av fest blir det, det kan vi lova, men när, var och hur det får vi återkomma till.

Nu vill vi bara avsluta med att önska er alla en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR!
VJS styrelse