Torsdagen den 8 juni gör vi ett nytt försök att besöka det fina koloniområdet vid Askimsviken. Den minnesgoda kommer möjligen ihåg att förra årets kolonivandring ställdes in på grund av regn. Även om det behövs regn i dessa dagar hoppas vi på sol den 8 juni.

Koloniområdets historia är över 80 år. Det började med tält 1939 i Askimsviken. Tio år senare fick man sätta upp masonithyddor som revs varje höst. 1955 tilldelades varje medlem en fast plats att bygga sitt lilla hus på. Nu finns 545 kolonistugor i GFA, Göteborgs Fritidsförening Askim.

Vi träffas den 8 juni 13.45 vid Frölunda Torgs busstation Läge E för att 14.00 ta buss 93 mot Hults By. Efter bara några minuter hoppar vi av vid ändhållplatsen och går en stilla promenad på cirka en kilometer förbi entrén till Lisebergs camping. Runt den ligger de flesta stugorna och vi stannar till vid Festplatsen som är en riktig nostalgipärla, passerar badplatsen, den lilla småbåtshamnen och kommer till området på andra sidan udden och stugan E28.

Här bjuds vi på korv och bröd och något att dricka (vin/öl/bubbelvatten) i trädgården.
Buss tillbaka går två gånger i timmen till Frölunda Torg.

Ni behöver anmäla deltagande senast två dagar före så vet vi hur mycket vi ska köpa. Och eftersom detta är en utomhusaktivitet ställs den in vid dåligt väder. Detta meddelas i så fall tisdag kväll i samma vecka när vi lusläst alla vädersajters prognoser. Vi får hoppas på det bästa.

Om ni absolut måste åka bil ses vi vid entrén till campingen cirka 14.15. Och ni som har hund – ta inte med den eftersom de inte är tillåtna i det ibland mycket tätbebyggda stugområdet.

Anmälan senast 6 juni till Anki Raun, 0767–70 16 69 eller anki.raun@gmail.com

/Styrelsen