Efter en lång, lång väntan på att få göra något tillsammans hade Västsveriges Journalistseniorer, VJS, tagit mod till sig och kallat till aktivitet den 9 juni 2021.
Vill vi, kan vi, törs vi? Det var frågan vi ställde till våra medlemmar och visst ville vi, och vi både kunde och tordes inta Botaniska trädgården. När klockan slog tolv samlades en förväntansfull skara vid entrén till Botaniska. Vädret var det bästa tänkbara, solen sken och vinden var faktiskt lite svalkande.

Blomsterprakten var bedövande, dofterna likaså och vi hittade till näsduksträdet. Dessutom gjorde trädgårdens alla fåglar sitt bästa att bjuda oss på gratiskonsert.
Det blev en trivsam promenad i den prunkande trädgården som avslutades med ett besök i parkens utsökta näringsställe där samvaron fortsatte.
Det blev ett mycket uppskattat avbrott i den av pandemin framtvingade isoleringen. Och det blir inte sista gången VJS arrangerar en vandring i trivsam Göteborgsmiljö.
Håll utkik i era SMS-brevlådor och på vår hemsida. Vi räknar med att återkomma med en vandring på sensommaren, kanske på Norra Älvstranden.
Text och bild:
Leif Montel
l

Aklejor.