Vi kom, vi sågs, vi festade – för att nu travestera det berömda uttalandet Julius Caesar en gång fällde. Fast han festade inte, han segrade.
Vi festade och det rejält, vi nästan 70 deltagare, alla i vår bästa ålder.

Det blev en mycket lyckad fest när Västsveriges Journalistseniorer (VJS) firade sin 50-åriga existens i GTS Konferens & Festlokal i hjärtat av Göteborg.

VJS kom till efter ett förslag på Västra Journalistföreningens årsmöte 1972. Då beslöts att tillsätta en arbetsgrupp bestående av Torsten Wassén, Frank Eriksson och Hilding Elg för att dra upp riktlinjerna för en sektion P, som i pensionär, inom Västra.

Sagt och gjort, trots en del sjukdomsfall, sektionen bildades och hette under många år bara Sektion P, men 1993 gjordes en namnändring och vi kom att heta det vi heter i dag: Västsveriges Journalistseniorer.

Bubbel före middagen.

Föreningen har nu nästan 400 medlemmar. Alla hade inte möjlighet att komma på festen onsdagen 18 oktober, men vi blev trots en del avhopp i sista stund (sjukdom) nästan 70 personer.

Vi bjöds lite god bubbel vid ankomsten och kunde sedan till bords njuta av en mycket god förrätt bestående av husets hummersoppa med fänkål och räkor. Till varmrätt serverades apelsinglacerad kyckling med potatis- och fetaostkaka, rostad tomat samt rosmarinsås. Till efterrätt blev det chokladfondant med hallonmousse och jordgubbar samt en avec till kaffet.

Vi hann dessutom med en quiz skapad av Carin Linnér och Lars Bred på temat 1973. Tävlingen var uppdelad i två omgångar, den första mellan varmrätt och efterrätt, den andra till kaffet. Som bäst kunde man få 21 poäng, vinnande lag skrapade ihop hela 18 och belönades med valfri dryck i baren. Fiffigt nog var lokalen dukad med bord för sex personer varför varje bord utgjorde ett lag.

Quizmakarna Carin Linnér och Lars Bred.

Vid lämpliga tillfällen bjöds på musikunderhållning av gruppen RASP, namnet kommet av verktyget med samma namn, bestående av Sven-Erik Lindblom, Kaj Dannberg, Calle Hagman och Lennart Engström.

Hölls det då något högtidstal undrar vän av ordning? Nej, det gjorde det inte, inte mer än att ordförande Leif Montell hälsade alla välkomna och kort gav en återblick över föreningens historia samt passade på att gratulera en av föreningens medlemmar, tecknaren Ulf Sveningson, som dagen till ära passade på att fylla 80 år. Under många år gladde han föreningens medlemmar med sina teckningar till de årliga programbladen, som han också gjorde layouten till.

VJS firade när föreningen fyllde 40 år och följer vi den traditionen är det dags igen om tio år med ett 60-årskalas.

Njut nu av Stefan Samuelssons bilder från festen och se hur många ni känner igen.
Text: Leif Montell
Foto: Stefan Samuelsson

Glada vinnare i quizet – lag Röda rosen.

Ulf Sveningson fyllde 80 dagen till ära.

Ordförande Leif Montell hade mycket att stå i. Här diskuterar han något med Eva Heyman, också hon styrelsemedlem. Före detta ordförande Carin Linnér skymtar där bakom.

RASP stod för den musikaliska underhållningen.

Förrätten – hummersoppa med räkor och fänkål.