Onsdag 22 maj kl. 12 (Vid riktigt dåligt väder är torsdag 23 maj reservdag, se nedan.)
Samling vid entrén till Trädgårdsföreningen (Alfons Åbergs hus) vid slussen.

När vi bad historikern Lars Hansson komma till VJS och berätta om sin nya bok ”Göteborg under krigshot” gjorde vi också upp om en spännande, historisk rundvandring.

Nu är tidpunkten för den vandringen bestämd. Det blir onsdag 22 maj. Lars kommer att ta oss med på en cirka 2-2,5 timme lång vandring till en rad adresser i Göteborgs centrum där det under andra världskriget förekom en hel del för allmänheten okända aktiviteter.

Det var inte bara i Stockholm som det samlades hemliga agenter från de krigförande länderna under den här tiden. Orsaken var Göteborgs betydelse som hamnstad.

Notera dagen i era kalendrar. Vi kommer att mötas kl. 12 utanför entrén vid slussen till Trädgårdsföreningen (Alfons Åbergs hus). Avslutar vandringen gör vi vid Valand. Vi har valt att begränsa deltagarantalet till 25 personer.

Angående vädret: Om prognosen för onsdagen redan på tisdag morgon spår busväder flyttar vi vandringen till torsdag. Besked till dem som anmält sig kommer i så fall redan vid lunchtid, tisdag.

Anmälan senast 17 maj till Leif Montell via sms på 0702–48 47 62 eller mejl till leif.montell@telia.com

Läs här om Lars Hanssons föredrag hos VJS tidigare i år >>