Ja, så börjar det bli dags att lägga ännu ett märkligt år till handlingarna. Inte heller 2021 blev som vi önskade oss, men efter några stick i armarna började vi i alla fall närma oss ett normalt liv. Vi i VJS fick ihop fyra arrangemang under hösten och merparten av dem var riktigt välbesökta. Man kunde verkligen känna att många hade längtat efter det som vi behöver allra mest ─ gemenskap med andra människor.
─ Det är som ett kosläpp, sa någon när vi besökte skulpturparken Pilane.
Nu har vi i styrelsen börjat planera vårens program och håller alla tummar vi har för att de nya restriktionerna varken utökas eller blir långvariga.
Vi hoppas till exempel verkligen kunna hålla ett årsmöte, som i år faktiskt blir TVÅ eftersom vi sköt upp förra årets till nu. Årsmötet är planerat till 24 mars och som gästtalare har vi engagerat Bosse Bernhardsson. Bosse var tidningen Arbetets sista chefredaktör och har nyligen kommit ut med en bok om hur tidningen sköttes av sina ägare. Han har en hel del synpunkter på hur den västsvenska editionen hanterades.
Andra föreläsare som vi har på gång är förre GP-journalisten Per Nygren, som ska berätta om sin bok ”Lasse och Lenin”, som handlar om den lite udda hotellägaren i Varberg. Vi hoppas också få hit Helio Duarte, mannen som driver facebook-gruppen ”Göteborgs historia”, som är omåttligt populär.
Några studiebesök har vi också på agendan: kanske ett återbesök på Älvrummet, där man verkligen kan se hur Göteborg förändras, kanske ett besök hos Alltinget, det gamla radioprogrammet som nu flyttat in på Världskulturmuseet. Ett besök i ett av Göteborgs många koloniområden när det blir varmare och mer grönskande tänker vi oss också.
Men allt beror förstås på vad som händer kring pandemin. Vi kan som sagt bara hålla tummarna att vi får genomföra våra idéer. Så håll ögonen här på hemsidan och på din mailbox, så meddelar vi vad som är på gång.
En bättre fortsättning på 20-talet än det vi upplevt hittills önskas er alla!

Carin Linnér
Ordförande VJS