Att arbeta som journalist i diktaturer eller krigsdrabbade länder är behäftat med problem vi knappast kan föreställa oss. En som kan berätta mycket om detta är Ulf Johansson, varvsarbetaren som blev journalist och så småningom chef på Bohusläningen, Smålandsposten, Nerikes Allehanda och SVT.

Sedan tio år tillbaka är Ulf engagerad i ett projekt som drivs av Sveriges Radios Media Development Office (SR/MDO) och som stödjer journalistisk utveckling i det public service-bolag som bildades 2017 i Ukraina. Sedan februari i år har insatsen koncentrerats på att hjälpa till med nyhetsrapporteringen under kriget.

Ulf, som tidigare jobbat med SR/MDO även i Vietnam, Myanmar och Namibia, förbereder dessutom just nu en insats som syftar till att erbjuda en grupp oberoende ryska journalister en möjlighet att i säkerhet från Sverige arbeta mot rysk publik.

Nu kommer Ulf till oss och berättar om dessa otroligt viktiga insatser.
Tid: Tisdag 11 oktober kl 13.00
Plats: Café Beda i Haga församlingshus, Haga Östergata 30 (första porten till höger inne på gården, en halvtrappa upp)
Anmälan: Senast söndag 9 oktober per mejl eller sms till Kersti Raiend kersti@raiend.se eller 070-5624010