”Journalist!?”

Frågan kom lite överraskande där jag kom mot entrén till Liljevalchs Konstmuseum och dess Vårsalong 2023.

Jag var på besök i Stockholm och hade fått tid över och tänkte därför passa på att se årets Vårsalong.

Utanför entrén stod en grupp ungdomar och en grupp äldre, pensionärer som jag själv. Damen som ställde frågan förtydligade frågan.

De var seniorjournalister, precis som jag. Och av en ren händelse hade Stockholms Journalistseniorer just denna dag en guidad visning av Vårsalongen, som jag mer eller mindre vandrade rakt in i.

Den guidade visningen var fulltecknad sedan långt tidigare, men snökaos i Stockholm hade skapat avhopp och jag kunde haka på. Vi blev 20 glada, förväntansfulla journalistseniorer som fick en perfekt visning av årets salong.

Av detta lärde vi oss, båda grupperna. Jag som medlem i VJS, Västsveriges Journalistseniorer, och medlemmarna i SJS, Stockholmsjournalisternas Seniorer, att det kan löna sig att titta efter i systerföreningarnas program på respektive hemsida. Med lite tur kan man få haka på.

Har ni planerat ett Stockholmsbesök senare i vår kan jag tipsa om att SJS ska ha en guidad rundvandring på Millesgården 11 maj.

Leif Montell
Text och foto

PS. Länkar till de andra föreningarnas hemsidor finns längst ner på sidan. DS.

Installationsvy Liljevalchs vårsalong 2023. Pressbild: Mattias Lindbäck.