Göteborg bjöd på verkligt vinterväder när Västsveriges Journalistseniorer, VJS, för tredje gången i ordningen samlades till klassiskt julbord med maritim känsla ombord på S/S Marieholm.

Vi var nästan 50 personer som hörsammat inbjudan till årets julbord. Tidigare år har vi fått hålla till i den aktre salongen, men där var det upptaget i år. Därför blev det att samlas i den främre salongen, vilket innebar att vi hade betydligt närmre till baren.

I vanlig ordning samlades vi för lite mingel med ett glas glögg innan det var dags inta platserna kring de dukade borden. Välkomstord uttalades innan det blev rusning till grytorna. Fast i ärlighetens namn var det välfyllda skålar med olika sorters sill.

Självklart fanns lax i olika former liksom både kallskuret, prinskorvar, köttbullar och revbensspjäll. Jansson frestade oss också med sin närvaro och självfallet avslutades kalaset med lite risgrynsgröt innan allt sköljdes ner med en kopp kaffe.

Årets underhållning bestod i år av ett knippe nubbevisor som vår kassör föredömligt satt samman och han ansvarade även för att vi testade vår sångförmåga.

Text o bild:
Leif Montell

VJS kassör Björn Hansson hade sett till att vi hade ett antal nubbevisor att sjunga till sill och nubbe.

Delar av VJS:s styrelse med nuvarande ordförande Leif Montell längst till vänster.

Festlokalen sedd utifrån – S/S Marieholm.