Hej alla seniorvänner, hoppas sommaren varit snäll mot er alla. Men nu är det dags att sparka igång höstsäsongen med VJS.

Vi startade redan fredagen den 9 september, med ett besök på ett av stans många lokala bryggerier, Vegabryggeriet på Ringön. Läs här om hur det besöket var.

Vi har också börjat planera för ytterligare aktiviteter i höst, men har inte exakta datum klara än så det får vi återkomma med. Tisdagen den 11 oktober kommer Ulf Johansson, tidigare chef för Uppdrag granskning, och berättar om ett projekt han driver för att hjälpa ukrainska journalister. Läs här om hur den träffen var. Den träffen blir också klubbmöte för att fastställa de nya stadgarna.

Den 11 november berättar tidigare GT-journalisten Lasse Råde och Anna Brandeby om boken de skrivit tillsammans om Annas pappa Lasse Brandeby, alias Kurt Olsson.

Och i början av december tänkte vi upprepa fjolårets succé med subventionerat julbord på båten SS Marieholm. Skriv redan in onsdag 7 december kl 14 i kalendern. Då serveras årets julbord för VJS medlemmar och medföljande. Närmare detaljer senare i höst.

Och så har vi några funderingar på att ordna en pubkväll eller två.

Vi har också börjat planera för en resa till våren, troligen i början av maj. Vi har tänkt oss en bussresa till Uddevalla med övernattning och samkväm samt besök på Bohusläns Museum, badorten Gustafsberg, Villa Elfkullen och I 17:s museum. Obs. att resan alltså har flyttats fram till våren, av olika anledningar.

Så visst ser det väl ut att kunna bli en trevlig höst?
Carin Linnér, ordförande
Leif Montell, sekreterare

(Denna text är uppdaterad 11 september)